söndag 25 juli 2010

Innesittardag... om det finns nåt som heter så : )

Det har regnat hela natten och hela dagen idag,
men mig gör det ingenting. Så torrt som det har varit här så är det välbehövligt. Mannen har fixat lite i badrummet, nån regel och lite sånt. Själv har jag småpysslat med mina senast målade saker.

Visar upp ett av mina målningsprojekt idag : ) Jag har två stycken tallrikshållare. Inte riktigt likadana, men nu har de i alla fall samma färg och så har jag nött ner dem lite så att de passar min stil. Den ena tallrikshyllan kommer från mannens land och den andra låg här i huset i en av kattvindarna. Nu har de båda fått ett nytt liv : )


Köket är inte färdigt än, inte ens påbörjat men man kan fuska lite och hänga upp hyllan på sovrumsväggen...

Sen kan man flytta in på hyllan om man är av den pyssliga sortens människa : ))
En av mannens lite mindre kannor fick precis plats men ett par vitlökar, till höger om mina vinglas.

Rosenknoppar på tråd, de doftar fast de har torkat.

Den stora rosen som klipptes ned (jämnades med marken i våras) Har kommit upp fint. Den är stor, tät och bred och fylld av rosor. Blommar man så generöst så kan man bjuda på några knoppar. Jag klippte av knoppar & nypon, trädde på tråd med en nål och hängde "rosensnöret" på tork. Blir fint att ha som dekoration : )

Gammalt porslin, en av mina svagheter. Det gör ingenting att det är lite nött och skadat. Jag vill ha det ändå. Tycker det är fint att duka med lite udda tallrikar : )

Enkla vinglas

Och så rosorna igen : ))

Det är en Vresros en sk; parkros. Jag har inte tänkt så mycket på dem förut men nu i och med att det finns en så stor rosbuske här så har jag läst på om den. Det är en riktigt tuffing, tål vad som helst och klarar sig nästan var som helst. Har också sett att det finns fler färger av dem så jag har tänkt till lite där. Meningen var ju att jag skulle ha en klätterros som svingade sig upp på brygghusväggen. Men nu lutar det åt att det blir någon Vresros istället. För det första så är marken här mager. Ett tunt jordlager och sen bara sten. Brygghusväggen är extremt torr och varm. Tror nog en Vresros kommer att bli fin dära. Sen remonterar den om man klipper bort vissna blommor, då kommer det nya. Eller så låter man den sätta vackra nypon till hösten.

En söt liten sockerskål & en gräddsnipa i pressglas, båda från huset.

Jag är nöjd med tallrikshyllan, den kommer att bli fin i köket : )

**********

Kramen till er alla : )
1 kommentar:

 1. Jättefin tallrikshylla=)

  Tyvärr gör jag inga sådana fynd här; bara oljiga gamla muttrar, snedspikade brädstumpar, grävlingsfällor o annan skit=/

  Har spanat in exakt likadana tallrikar på en fin second hand här i närheten som jag tänker lägga rabarber på (hahaha.. ). Dit ska vi fara när du kommer o hälsar på;)

  Kramelikramen
  /fru Jonsson

  SvaraRadera