onsdag 27 januari 2010

27/1 Mer snö....

16.53 Jag försöker verkligen, jag har varit tapper och posetiv hela dan till den förbannade snön. Försökt att se silverglittret i trädgrenarna och tja ni vet.... Men jag är bara förbannad och irriterad på denna vita skit som aldrig tycks ta slut någon gång. Att åka till jobbet gick bra i morse. Tyvärr så gick det sämre att komma i säng igår kväll. Men det är mitt eget fel. Klockan 23.30 fick jag för mig att jag skulle pyssla, fila på en ide jag fick. Och pyssla det gjorde jag, halva natten. Sista gången jag kikade på klockan när jag lagt mig var hon närmare 02. Klockan 06 i morse ringde klockan och jag var döende...
x
tassade upp i köket konstaterade att det var 13 grader där, krispigt mede andra ord. Tände upp spisen, på med kaffet och skäppte ut hundarna. Spanade snabbt ut för att se om ovädret dragit in. Men det såg lugnt ut. Inte så konstigt iof hela byn var väl djupfryst. 10 minus utanför fönstret. Efter frukost var det dags att packa in oss i bilen, och med oss menas jag och hundarna. Ett möte väntade på jobbet. Det tog lite mer än 2 timmar för mig att köra till jobbet. Sen har jag suttit i möten och konferanser hela dan. Efter jobbet var det en del ärenden och matinköp. Sen styrde jag kosan mot min lilla stuga, skall sova här eftersom jag börjar att jobba i morron natt. Nu hade snöovädret kommit. Vägarna var knappt farbara och siktet försämrades snabbt.
x
Jag lyckades köra upp bilen för min backe... bara det en bedrift : )) Sen vart det tvärstopp på min uppfart, det gick bara inte. Så jag fick låta bilen rulla ut i vägbanan igen, vända den och köra ner till stallet. Så nu har jag ställt bilen där. Så enkellt som jag beskriver det här var det inte men jag orkar inte älta i vinterskiten...ursäkta uttrycket. I stugan var det om möjligt ännu krispigare. I ett försök att spara lite på elen när jag inte är här så har jag varit lite väl snål... Mina Pelargoner, mina mårbacka på stamm har dött. De är djupfrysta (snyft) Mina vackra stoltheter, vad har jag gjort!!! Oförlåtligt. Vattenkranen hade frusit och det gick inte ens att försöka sätta på vattnet. Så fram med en hårfön och en sjal. Jag löste det hela genom att fästa hårfönen med sjalen runt kranen och rikta värmen där jag trodde det frusit. I själva vattenslangen så har jag elkabel och den var inte avstängd. Det tog 20 minuter sen var vattnet igång. Lärdom av detta, ja, det blir till att sätta kranen på självdropp när jag åker hem igen om några dar.
x
Nu sitter jag rätt så på byltad och väntar på att värmen skall stiga i huset så att det blir något varmare än 5 plus grader... Har tänt värmeljus för att förse mitt sinne med något vackert. Kvällen kommer att tillbringas under filtar i soffan med en stor bunt tidningar och tvn. Ja just, glömde. När jag handlade så var det nån som lagt ner en semla i min påse... konstigt, jag brukar väl aldrig köpa sånt ; ) Å andra sidan så var den jätte god efter allt vinterståhej, till kaffet : )))
x
Slänger in lite vinterbilder från mälarpromenaden igen. Inga hundar med denna gång.

Väldans mulet...


1 kommentar: