måndag 18 januari 2010

18/1 En mindre rolig dag...

Lite av det vi spar från den gamla damen


21.11 I morse fick vi hasta iväg till veterinären. Min snuzerhane uppförde sig väldigt märkligt. Han har varit loj sen igår och i morse var det värre än värst, äter ingenting, druckit dåligt, vill inte gå ut eller vara med oss utan ligger mest och trycker i en bur som vi ställt upp. I morse skrek han till när jag skulle krama honom och sen igen när jag tog honom över ryggen, straxt bakom revbenen... ??? Ringde till en veterinär i Gävle, men tyckte han ställde några riktigt korkade frågor och fick också dra ur honom att de inte hade nån röntgen. Tack och hej sa jag vi åker till Ultuna i Uppsala...
x
x
Ringde dit och sen var det bara att åka. De tog en massa tester; blod, urin bla. Lyssnade, klämde och kände men kunde inte hitta något fel, vad gäller att han skrikit. Funderingar kring diskbrock, men naturligtvis så visade hunden ingenting hos vetten. Han var bara helt otroligt trött och ville ligga ner hela tiden, somnade. Var inte ett dugg intresserad eller orolig över vad som hände runt omkring honom.
x
x
Det enda som var helt uppenbart var att han var blek i slemhinnorna och uttorkad. Så han fick en rejäl mängd vätska in under huden. Såg lite ut som elefantmannen när vi åkte därifrån. Som läget är nu så har han ätit bra, sover mer eller mindre hela tiden. Och vi ska låta honom göra det om han vill. Åtminstone nån vecka framåt. Om det är ett litet diskbråck så behöver han värme och vila.
x

Kostnad; 2900 ca
(tur man har försäkring och direktreglering...)
x

Igår kväll sent så var jag mer eller mindre klar med att fixa till i köket. Har gått igenom allt utom ett skåp. Nu står x antal kartonger i hallen, ni vet de som skall slängas, de som skall sparas och så de som vi väntar med... meningen var att de skulle bäras ut idag. Men vetten tog 6 timmar så vi var rätt så slut när vi kom hem igen. I alla fall jag, luften gick ur mig, all spänning och ångest.

Vi lät de andra hundarna leka på tomten medans vi började laga mat. Potatis, bruna bönor och fläsk ; ) Sen somnade vi i varsin soffa... Det som står i hallen får vänta. Vi gjorde nåt annat kul nyss istället. Bar in det gamla skrivbord som stått i gubbarnas lgh hit för att använda som dator bord, vår första lösning var ju inte så lyckad. Sen passade vi på att trimma in huggkubben och yxorna med. Lite motion har aldrig skadat...
x

1 kommentar:

  1. Hoppas verkligen det går bra för snuzerfarbrorn.. Håller alla tummar, tassar och hovar som finns. Hoppas ni får en mycket roligare dag idag.

    Kramar till er=)

    SvaraRadera