tisdag 26 januari 2010

26/1 Snickarglädje...

21.18 Så ensam i huset igen. Mannen har åkt ner till den stora staden, han skall upp tidigt i morron för att jobba. Själv har jag ett möte på jobbet. Och det väntas in snöoväder med klass 1 varning. Får se hur det går att ta sig fram i morrn... Under dagen har ena väggen befriats från spik bara en himla massa spik kvar. Ett evighetsjobb. Mannen fick stå för dragandet medans jag skötte markservice, dvs lagade lunch, plockade undan och hämtade ved i boden. Samt lite annat pyssel.

Efter lunch tog vi en lite kortare prom med hundarna. Jädrigt kallt börjar det att bli nu igen. 7 minus när vi gick ut. Nu står termometern utanför fönstret på -9. Har fått svar från Ultuna angående snuzer hanens prover. Han har tydligen en släng av urinvägsinfektion.... Vilket inte märks ett dugg, han är pigg och glad. Verkar må hur bra som helst. Så i morrn blir det till att hämta ut lite mellucin på apoteket. Lika bäst göra som tant veterinär säger ; ) Nu ska jag med välbehag proppa spisen full med ved som sprider ljuvlig värme krypa ner under en pläd i soffan och frossa i mina inredningstidningar.

Apropå ingenting egentligen, men jag blev glad. Det stora trädet framför vårat hus, det som är placerat som ett vårdträd är ett päron träd : ))) Hundarna grävde fram ett fryst halvruttet päron i snön vid träden och vi vet att en rådjursbock kommer in på vår tomt varje morgon och bla håller till runt trädet. Förmodligen skrapar han fram resterna av de päron som förra säsongen gav. Jag hoppas att de är goda, jag älskar nämligen päron. En av de få frukter jag kan äta : ))

En packad terrier, man blir trött av att flytta och renovera...

11.26 I dag så har vi tagit itu med att städa upp i sovrummet, bara för att skita ner igen. All papp, tapet och annat bråte har burits ner i påsar och kartonger till stallet. Det får vi bränna lite senare eller lämna på nån återvinningscentral. Nu återstår bara att dra en miljon pappspik ur väggarna och taket, här har det inte sparats på snickarglädjen inte... Mannen muttrar om att den som en gång byggde huset måste haft aktier i spik branschen... Igår så köpte han ett verktyg som jag hittat en rekommendation för i gods & gårdar. En liten järnsak Nawatori att dra ur just spik med utan att förstöra panelen. Kommer åt även i trånga utrymmen som hörn. I dag testade vi den och voila! Den funkar ypperligt. Synd då att vi inte köpte två stycken.

Nu får jag istället hitta på att göra nåt annat medans mannen drar ur pappspik. Vi har ju ett sovrum till på överplan som är fullt av "bra att ha saker" Jag får väl roa mig att sortera upp spara, slänga högar igen.

1 kommentar:

 1. Hehe.. känner igen det där med spik också..
  Syrran tog över föräldrahemmet och skulle leta fram trägolvet i "salongen". Trägolvet är framme nu; 18 miljarder spik senare*s*

  Hoppas ni kan bränna allt till våren, det är väldigt renande för alla sinnen med att elda upp gammalt brôte.

  Ha det bäst
  Kram//L

  SvaraRadera