onsdag 22 januari 2014

Svampfärgade igår, igen...


Igår färgades det lite till här hemma. I grytan kokades blodrödspindelskivling ur för att släppa sina färgämnen. Ner i badet gick vit ull, min egen blend av jämte och alpacka eller jämtpackablend som jag kallar den ;)


Vitt = ofärgat, persika = kanelspindling, orangerött = blodrödspindelskivling och sen så är det lockar av gotlandsull där fällen fortfarande hänger ihop.Några nystan till av det ofärgade och gotlandsullen skall spinnas sen kan jag börja sticka :)

Trevlig onsdag!

****2 kommentarer:

  1. vilken knall fin färg du fick på det första garnet. det andra är fint det också, mycket färg kvar i badet där tror jag. det blir nog kul att sticka av det, kul för mig att se vad du hittar på, inspiration till mig och mina färgade garn :)

    SvaraRadera
  2. Jag har sparat färgbadet, kommer att använda det senare. Det blev mer orangetoner än rött denna gång. Samma erfarenhet har Elisabeth som har facebook gruppen Färga garn med svampar & växter gjort i år. De riktigt röda tonerna har uteblivit, funderar på om den varma torra våren och sommaren är orsaken. Svampen kom igång väldigt sent i höstas.

    Tack, kul att man kan inspirera andra <3.

    SvaraRadera