söndag 5 januari 2014

Provspunnit.

Har provspunnit min senaste fiberblandning eller fibrer, ull kanske man ska säga. 50% baby alpacka och 50% lammull från jämtlandsfår. Spann först med ett par tre tramp innan jag släppte in det i rocken, ökade till 5 tramp efter ett tag. Ökade med ytterligare några tramp bara för att se vad som kommer att passa bäst. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka än. Är inte helt nöjd. Garnet är så tunt som jag vill ha det men det känns lite platt, lite livlöst på nåt sätt. Det är glansigt, lite silkigt halt men det ligger inte som en ahhhhh i handen när jag tar i det. Snarast så krävs det nåt mer. En tvätt kanske. Garnet skall var vitt men drar mer åt smutsgrått så kanske tycker jag bättre om det när det är tvättat. Jag försöker med det :)

Trevlig söndag på er!

*******2 kommentarer:

  1. Jag trodde kanske det var din alpacka som var brun? det måste den vara för så mycket smuts var det ju inte på lockarna. Räknar med att både ullen och alpackan är såna som pluffar upp sig när du tvättar det, ska bli kul att se efterbilder, oansett så ser det inte illa ut nu heller :)

    SvaraRadera
  2. Nej alpackan är vit, det är försiktigt tvättat i vattnet och såg bra ut. Men ullen, det syns inte så bra på bilderna men det var väldigt skitig. Inte skräpig utan smutsig. Det gick att borsta ur den smutsen. Den ull jag tvättade är fortfarande lika smutsig så den ska jag borsta ur när den torkat.
    Tack, är nöjd med tjockleken på garnet och jag tror att det inte är särskilt mycket noppor och pluppar. Det kändes bra när jag spann det :)

    SvaraRadera