söndag 29 december 2013

En korsning mellan leggings och uppstickare.Av det mjuka garnet som jag spann av jämtlandsullen så har jag gjort ett par uppstickare eller leggings kanske är ett mera passande namn. Jag har bruna mormorskängor med halvhögt skaft och ville ha ett par längre uppstickare, nåt som slutade under knäna eller i alla fall drogs över vaderna. Mina kängor är fodrade med nått påhittat fluff så raggsocker är inte nödvändiga i dem här nere, i alla fall inte denna vinter. Nu blev de kanske lite väl puttenuttiga och romantiska, stickade i ett flätmönster och med både skir spets och vackert sidenband. Kanske lite väl mycket för mig och min stil. Så igår låg jag och grunnade på att färga dem och beslöt mig för det. Där av att jag endast snabbt tagit dessa bilder på dem när de hänger över grytkanten. 

Sekunderna efter det att de hade åkt ner i min gryta fylld med färgvätska från den lav jag haft i en burk med vatten och ammoniak i flera månader så ångrade jag mig. Att det skulle bli nåt brunaktigt av dem och inte dem mörkgula kanske senapsartade tonen jag hoppats på stod helt klart när jag lyft upp en av dem och tittade...

Den skitbruna färgen de höll på att få ville jag verkligen inte ha så raskt in med dem under vatten... på med tvål för att få bort de allra sista resterna av den fula färgen innan den fäste på ullen 

*Rysningar*
 
Nu hänger de puttenuttiga paret romantiskt på torkställningen i badrummet i sin originalfärg i väntan på kanske ett nytt förgningsförsök?  Vem vet. Jag låter dem vara så länge.

Trevlig söndag!

****
2 kommentarer:

  1. Så söta, tycker om den romatiska tonen. När det gäller färgning är det nog andledningen till att jag färgar ullen och inte garnet, eller stickningen, för blir färgen annan än förväntat så har man ju inte slängt bort så många timmar. Bra du fick tvättat ur den :)

    SvaraRadera
  2. Jo jag gillar också den romantiska tonen, men tror att jag vill ha lite mer värme i dem i form av ngn färg. Jag håller med dig, det var klantigt att inte kolla först vad laven skulle ge för färg -innan! Jag brukar färga den spunna ullen , det funkar också bra tycker jag. Men det färdiga plagget är ett vågspel att färga.

    SvaraRadera