söndag 15 december 2013

Andean plying och huvudvärk, hänger nödvändigtvis inte ihop.

 Bara ett par meter kvar.Jag gillar verkligen Andean plying>> Att spinna en singel till garn genom att börja tvinna i båda ändar. På så sätt så utnyttjar man hela den spunna ullen och får inget svinn. Just om jag skall göra ett vanligt garn så tycker jag det är himla smidigt. Jag har en nystmaskin som jag först nystar upp singeln på. Det går också att nysta upp ett nystan med ena handen så att man får tag i båda ändarna om man inte har en nystmaskin.

I går så blev jag klar med mitt supermjuka garn. Nu hänger det på tork efter att ha tvättats och dängts runt lite. Ett färdigspunnet garn kan behöva lite stryk för att komma till sin rätt :) Och jag borde egentligen gå och lägga mig i stället för att sitta här och blogga. Klockan är i runda slängar 5.30 på morgonen. Jag har vaknat upp av en fantastisk huvudvärk, koffeinbrist big time! Så går det när man hoppar över eftermiddagskaffet dagen innan. Så fort koffeinet från det nybryggda kaffet kickar in så lullar jag tillbaks till sängen igen. Ska fundera på om jag skall måla min Luet eller inte...
Den är ju rätt trist i sig Lueten om man jämför med en gammal vackert svarvad rock. Jag har grunnat på det av och till länge men inte riktigt kommit på hur jag vill att den ska se ut än. 

Trevlig söndag på er!

*****
1 kommentar:

  1. Stryk med kärlig hand, undrar om man törs säga det? Men med garn stämmer det ju. Ser fint och mjukt ut :)

    SvaraRadera