söndag 3 februari 2013

Sambon planterar korv på åkern.
 Här går sambon och planterar korv medans jag smygfotar bakom bilen... Kanske har han tröttnat på att jag inte tar tag i smeten och gör egen korv : ) Ja vad ska jag säga, lessen darling. Jag har helt enkelt inte hunnit. Men sen är jag ett korvhorn kort också, det måste köpas in innan jag kan plocka fram korvverktyg och smeten igen. Nej jag skojar bara. Sambon lägger ett spår till den gamla schäfern. Han preparera det med korv, går rakt, lägger till någon vinkel och lägger ut "rapporter" i spåret. En rapport är en sak som hunden skall markera när hon hittar den.

 När spåret är lagt så skall det ligga till sig ett tag. Denna gång blev det ca 45 minuter. Vi satt i bilen och pratade och lyssnade på radion. När 45 min har gått, rastas huden. Sen sätts spårsele och spårlina på. Man visar hunden var spåret är och sen bär det i väg...


När hon hittar en rapport så lägger hon sig ner, väntar tills husse kommer fram och tar den. Husse ställer sig upp, håller upp markören så att domaren ser den. Sen stoppar han den i fickan och ger hunden komando att fortsätta spåra. Ja ungefär så går det till.

Efter detta så var det dags att åka förbi mitt favvoloppis. Jag kom därifrån med små inköp för 40 kronor. Bla några textilier och några mått. 

Trevlig söndag!

****


2 kommentarer:

  1. Så där ser det inte ut när man spårar med dalmatiner! Då går det i 100 knyck och man flyger som en vante efter, är det dessutom korv i spåret, då är man bara mos när man är vid slutapporten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha finns nog fäfrar som beter sig så me. Men jag tvivlar på att det ger några högre poäng på tävling : ) i alla fall om man tänker starta ett IPO PROV.

      Radera