torsdag 21 februari 2013

Det blommar i Blekinge.


Jag kämpar febrilt för att få bort gråtonerna ur bloggen. Denna vinter blir alla foton gråa i brist på solljus. Jag tillhör dem som inte redigerar mina bilder, What you see is what you get. Jag förminskar och klipper bort men inget mer. Det beror bara på att jag är lat och inte orkar sitta och pyssla med mina bilder speciellt mycket. Ändra ljus och ton hit och dit är andra så mycket bättre på. Själv har jag inte ro att lära mig den konsten ordentligt.

Blått är inte grått så små söta mjuka ulliga blå blommor får förgylla bloggen idag. Dessa har jag gjort i en blandull av Merino och seawool. Jag la undan lite av den fibern när jag spann garn efter som jag hade denna blommiga ide i tanken. 

Det är fler som gör liknande blommor så iden är inte min. Jag har bara gjort dem på mitt sätt : ) Från början är det Natalie Redding (Namaste Farm) som började göra dessa, vi andra vi härmas bara. 

Mina blå hamnade på ett av mina favoritträd, kan man ha ett sånt? Jag kan : ) Ett träd där det finns gröna löv året om, ett träd där Murgrönan klättrar högt upp längs stammen. Sån här murgröna är nästan ett ogräs här men för mig är det oerhört exotiskt. 

Nu ska mina blommor fästas på nåt stickat som en extra detalj : )

2 kommentarer:

 1. Jättevackra, precis vad man behöver nu.Det finns ett ordspråk som heter Steal with pride and share with joy! Det gillar jag :-)Inspiration och att dela den är det roligaste som finns.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara hålla med. Hon som var först har ju dessutom visat hur hon gör sina blommor i en video så det var bara att ta till sig tipset.

  Trevlig fredag på dig : )

  SvaraRadera