fredag 30 april 2010

En repris på igår...

Jag har blivit lite bakfrälst...
x
Så om man får visa upp sina brön´två dar i rad i bloggen så gör jag det ; )
x
Var bara tvungen att testa om jag fick till det idag igen. Gjorde samma grunddeg men uteslöt de torkade tomaterna, för de var slut. Likaså morötterna och purjolöken, tänkte ha i lite annat i stället. Blandade ner lite grovmalen svartpeppar för bröd med lite sting och sen så tog jag fram rosmarinkvistar ur frysen. Som jag sparat sen förra säsongen då jag klippte ner sommarens planta. Har aldrig lyckats övervintra dem så jag klipper av kvistarna och förvarar dem i frysen. Funkar bra i mat.
x
Fick inte lika bra höjd på brödet, men det läste jag mig till, vad jag gjort för fel. Hällde saltet rätt på jästen. Jästen ska tydligen lösas upp i degspadet först, sen tillsätter man salt. Annars kan jästen dö eller man får sämre effekt. Så vet jag det tills nästa gång. Smaken var det i alla fall inget fel på. Det blev jätte goda : )
x
Strödde lite Rosmarin ovanpå...

Sen var det dags för småbröd. Gjorde en klivariant med mycket kli i och linfrö. Sen tog jag en färdig krydd(ört)blandning som jag brukar ha i soppor och grytor, innehåller; nässlor, bockhornsklöver, timjan och en massa annat. Funkar säkert i bröd med, blir ju örtbröd då : )))
x
De här små fick lite "strössel" på toppen av; Linfrö och rågkross.
x


Dessa små vart så goda : ))
Bäst hitills. Kan tänka mig dem med en stark, gärna krämig ost på och ett gott the... Jag åt en, delad i två och vart proppmätt : ))
x
***********************
Nu ska vovvarna ut på långis, ses i morrn : )))
2 kommentarer:

  1. Vad duktig du är!

    Jag ska också lära mig baka när jag blir stor;)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Har frun renoverings abstinens så du ger dig på att leka bagare. Du kan gå runt och knacka dörr och sälja snart:):)/Ambran.

    SvaraRadera