torsdag 1 april 2010

Skärtorsdag...

EN RIKTIGT GOD PÅSK HELG TILL ER ALLIHOPA!

08.31 Det hände mycket här hemma igår. På kvällen var jag så pass trött att jag inte orkade blogga. Jag ville gå och lägga mig, men mannen sa att man inte fick det. Inte så tidigt i alla fall... klockan var 20.00.

Mannen hade spring i benen tidigt igår morse och ville åka och handla. Så vi for i väg till alla de manliga affärerna (vilken klyscha) *s* I dag skulle tvn fixas på övervåningen och de gamla antennledningarna dras om. Jag tittade in på blomsteraffären och köpte 3 krukor med blommor. Tänkte dra ihop en liten korg till våra grannar. Som tack för all hjälp de ger oss. Med snöröjning, allmän koll när vi inte är här, de svarar på alla våra frågor ang vårat hus och lånar ut diverse verktyg och saker som vi inte har eller har glömt på våra andra boende. De är guld värda dessa grannar : )

Tre krukor, korgen och kycklingen hade jag hemma. Jag är besatt av papper... så runt om som en strut blev det ett gammaldags inslagningspapper och några björkkvistar som snoddes runt.


Mannen var söt i mataffären. Jag handlade det praktiska och han påpekade att det var påskafton i morron och vi borde nog köpa hem lite godis. Jamen jag äter ju inte godis sa jag och inte du heller...

- Nej men det kommer säkert barn och knackar på, utklädda och vi vill ju inte bli kända som de snåla i byn

Hahaha tyckte det var riktigt gulligt. Ok sa jag, fixa du godis, du är bättre på sånt än jag. Mannen plockade sen ihop en rejäl påse godis och kom stolt tillbaks. Så där sa han, nu har vi så det räcker. Ja sa jag och om nu inga barn knackar på så kan vi ätas godis fram till midsommar *s*

Förutom tv grejjer och godis så handlade jag mer färg till mina möbler och projekt. Och sen så köpte jag beslag till skrivbordet som mannen skruvade fast när vi kom hem. Det blev jätte fint tycker jag.

Stolen och skrivbordet är nu kompletta.

Efter lådorna så var det tillverkningsdax. Jag förklarade vad jag ville ha och mannen nickade. Satte fart på sin nya leksak som han kom hem med i förrgår, en ny såg som går att vinkla hit och dit. Det där med att göra kornnischer... var ingen lätt historia, nej de är inte färdiga än. Men nu med den nya sågen så kan vi göra kornnischer på löpande band enligt mannen. Fast nu ville jag ha en hylla. Förklarade lite svävande hur den skulle se ut för en man som mer och mer såg ut som ett frågetecken... jag fick peka på en ful IKEA hylla och förklara hur jag hade tänkt mig. Mannen skred till verket. När hyllan var nästan färdig insåg jag att den inte riktigt kommer att se ut som jag hade tänkt mig... Påpekade detta för mannen som genast undrade vad som var fel. Jag pekade och förklarade. Mannen suckade och sa, jamen det var ju det jag sa, det kommer att se konstigt ut men jag gjorde precis som du förklarade.

Nåväl, så var jag väl lite "luddig" då... Men sa jag till mannen, jag var nog lite luddig men det är du som inte förstår mina visioner (hihi) Det gick lätt att fixa till hyllan som jag ville ha den och nu står den och väntar på att bli målad. Sen ville jag ha sänghyllor. Bord vill jag inte ha, det ska va lätt att städa runt omkring. Jaha sa mannen och hur vill du ha dem då? Jag gav honom fria händer. Tänk ut nåt sa jag, bara de hänger på väggen och inte tar för mkt plats och helst ska de se gamla ut.

Mannen gick ut i bodarna och kom tillbaks med riktigt gammalt skitvirke... Now we talking!
Han har påpekat för mig att jag alltid hämtar det sämsta skräpet när nåt skall fixas... men nu verkar han förstå vad jag menar. De blev jätte fina sänghyllor. De skall också målas upp. Sen kommer bilder : ))

Vi har nu sovit två nätter i vårat sovrum, helt underbart att få sjunka ner i en riktig säng på kvällarna. Det ska piffas lite men under tiden så kan vi faktiskt sova dära. Mannen drog nya ledningar så att vi fick tv dit upp, för tv på rummet måste man ju ha.

Ett hopplock av sängkläder för tillfället, men man sover lika bra i dem. Och en helt underbar lampa har jag tagit fram ur spara högen. Den är jag just nu förälskad i. Mannen bytte till en säker kontakt och satte upp dem.

Jag är kär : )

Mannens kärlek, 32 tum stor, svart och modern.

Ett foto på släkten...
x

Sen var det dags att fortsätta röja i sovrum nummer två. Det saknar ett fönster, eller det som finns som vi hittade bakom papp och panel är fel. Så vi rantade ut i stallet för att gräva fram något av de fönster som finns där. Där har vi inte röjt än så det är knappt man kommer in... Det gick ganska lätt att plocka bort plankor och annat bråte för att få fram fönstret, som visade sig vara helt. Mannen påpekade att det fanns fler väggar sparade där inne i dunklet. Och när vi tittade runt så insåg vi att här ligger ett litet sommarhus, friggebod nerpackat. Vi har ju redan eldad upp ett. Detta är i samma skick som det förra. Bara att kasta på elden.

Här skall mannen öppna upp, ta bort det befintliga fönstret och sätta in det "nya".

Karmen är på plats...

Under tiden så har jag dragit ur nupp/pappspik ur väggarna och pillat bort tapetrester... ett evighetsjobb.

Vi har en del att göra innan detta rum är färdigt. Och som sagt klockan 20.00 igår var jag så trött att sängen kändes som det enda alternativet. En sväng på blocket medans mannen satt i telen med brodern och jag fick syn på en annons... en sak till salu som vi letar efter. Den brukar kosta några tusenlappar, denna ville de ha 700 kr för. Ring sa jag till mannen. Aha sa han, den finns aldrig kvar... men ring sa jag, man vet ju aldrig. Den fanns kvar och säljaren bodde i Gävle.

Så om ett par timmar skall vi åka och titta om det är nåt att ha. Tills dess så ska jag hinna måla upp mina hyllor och mannen dreva fönstret samt sätta panel.

Ha det gott nu alla påskkärringar och påskgubbar.
Tittar ni förbi så har vi en stor godispåse
att dela med oss av ; )

Kram på er!

1 kommentar:

  1. TV i sovrummet..? Ja det bryter ju av i alla fall*s*

    Vi har en vit TV, haha. Fast inte i sovrummet då..

    Ha en fin påsk, kram=)

    SvaraRadera