måndag 26 april 2010

En underbar vårdag...


Våren är här i Grödinge!
x
Helt underbart idag. Sol, en svag vind och en tomt som behöver vårröjas...
Klockan 09 i morse så stod vi på banan, jag och mina 4 skäggiga kamrater : ) laddade till tänderna. Frukosten för hundar och mig var avklarad, redskapen framplockade. Sen ägnade jag fram till 14.30 åt tomten. Krattade en milijon löv, plockade undan pinnar som fallit från träden under hösten och vintern. Krattade bort täckningen ur rabbatterna. Klippte ner de vissna perennerna. Sen allt bråte som man själv samlat på sig och lagt åt sidan...
x
Det blev en rätt rejäl vårbrasa. Jag eldade upp alltihopa, men behöll huset ; ) Vid 14.00 tiden så protesterade magen, den skrek efter näring och påfyllning av bränsle. Krattade upp runt elden och packade in hundarna i bilen sen for vi till Mc Donalds : ))) Drive in, past and home again!
x
Har man jobbat hårt, ätit gott så blir man trötter. Kalkylerade lite på risken med elden om jag skulle gå in och sova lite middag. Bestämde att det var värt risken. Den verkade minimal, att elden skulle kunna sprida sig. Sov sen som en stock i 2 timmar. Vaknade av ett grannen backade upp sin stora lastbil på infarten. Piggnade till med lite starkt kaffe. Satt sen på verandan och såg grannen vårstäda på sin tomt Bha! Vilken amatör!
x
Med en stor lastbil, en stor skopa som kan greppa, lyfte han upp all sin samlade bråte på lastbilsflaket.... Den enda rörelse han företog sig var att strutta runt med fjärrkontrollen och styra mojängen.
x
Nästan lite fusk.
x
Inga träd har de heller som fäller löv på deras gräsmatta : (
Nåja, jag fick lite motion i alla fall. Lika gott det för vi, mannen och jag är bjudna på bröllop i sommar : ))))))))) Kan va kul komma i en klänning....
x
Nu har även jag sett blåsippor, mina växer på tomten. Färgen på dem är himmelsk.

Och de vita, Vitsipporna. Lite blyga ännu, hukar de sig under de torra löven.

Och så svartsipporna. Fortfarande inte i full pälsskrud. Men om två månader så står de i blom. Mina raringar : ))


Pöss pöss på er, jag ska spendera kvällen i soffan. Är ledig i 3 dar sen jobbar jag natt en vecka i sträck, nästan. Har stannat kvar i grödinge för att vårstäda dessa lediga dagar.

Kram på er!1 kommentar:

  1. Hehe.. ska bli skoj att se mannen i klänning;) Nä, det hoppas jag vi slipper, förresten.

    ja visst är det härligt att efter redigt arbete se hur fint det blev! Så härligt att vårstäda utomhus=)

    Ha några fina dagar i Grödinge, kram

    SvaraRadera