måndag 23 juni 2014

Fortsättningen på mitt besök hos Brödena Nelsons.

 
Hur väljer man bland nästan 500 bilder? Försöker man följa någon slags linje eller blaffar man bara på i bloggen? Jag märker i alla fall när jag tittar igenom bilderna, väljer, ratar och kastar att jag inte har så många bilder på blommor. Utan det är mest buskar och träd som fascinerar mig. Konstiga träd med roliga frukter, annorlunda blad eller spännande bark och blommande buskar, gärna med doft. Det är mest sådant på mina bilder. Fröfirman Bröderna Nelsons trädgård ligger högt upp ovanför en vacker sjö. En fantastiskt fin utsikt. Trädgården i sig är väl kanske inget märkvärdigt, blommor och buskar är planterade där for forskning i härdighet och så samlas det in en del fröer. Men det finns trots detta ändå fina miljöer i den parkliknande trädgården. Har man vägarna förbi så tycker jag att den är värd ett besök. Det kostar ingenting och det ligger ett vandrarhem med Cafe i direkt anslutning.
 

 
Doftande Jasmineblommor i mängd, doftande, bedövande och underbart!
Här stod jag länge och luktade tills jag förvånat upptäckte att raden av buskar var olika sorter... Det fanns fyllda blommor, enkla blommor, blommor i klasar, vridna blommor. Säkert en blomma för varje smak :)
 
 
 Jag som gillar lite vildvuxet kunde inte låta bli att tycka att detta var snyggt. Kanske inget för den prydliga villaträdgården. Men här hemma i mitt torp så hade detta passat perfekt.
 

 
Denna buske har jag i min trädgård också, fast med en annan färg på bladen. Denna hade gröngulablad. Den som växer hos oss har gröna blad.
 

 
Här samma sort fast med rosa blommor och tvåfärgade blad. Väldigt söt. Busken heter Praktry.
 
 

 
Tyvärr så var jag dålig på att fota skyltarna som visade vad växterna hette. Det får jag be om ursäkt för. Hade liksom inte en tanke på det. Jag fotade mest sånt jag tyckte var fint :) Kanske gillar jag träd och buskar så mycket för att det fyller ut och inte behöver rensas så mycket. En buske och ett träd mår förvissa bra av att ha en ring av jord runt stammen men man behöver inte rensa ogräs som man gör i en rabatt. Det känns lättare på något sätt.
 
Bjuder på lite rosor i morgon. Ha en fin måndag!
 
****
 
 


3 kommentarer:

 1. Jag blev också riktigt förtjust i kombinationen av röd-orange och ljuslila, jättefint! Vart finns denna trädgård?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda!
   Jag la en länk i dagens inlägg/onsdag till trädgården. Den ligger i Kurrebo utanför Tingsryd.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera