söndag 23 september 2012

En BH, kroppsvärme och en angorasjal = Räddar liv.

Här är sjalen stickad i angoragarn som jag hållit på med. Nu är den färdig. På dessa bilder är det svårt att se hur den ser ut i formen, det får bli nån bild på det en annan gång. I natt är det dock inte jag som använt denna tunna, goa varma sjal. Nej i natt gick den till bättre behövande.

I går var vi och handlade och när vi kom hem så tog jag en check i hönshuset. Hittar då två livlösa iskalla kycklingar i det bås jag har höna + hennes små. Vad och varför detta hänt vet jag inte men jag tog upp de två små i handen, förbannade eländet, gned dem, men de bara låg där, helt orörliga. Förbannade lite till och var på väg att "slänga bort dem". Tyckte att jag såg en pytteliten svag rörelse på den ena kycklingens ben... eller kanske det bara var så att det föll åt sidan när jag vände den i handflatan? Jag trodde till 100% att det var kört men rusade ändå in i badrummet med kycklingarna i handen och slet av mig kläderna.

La de små "döda" på en handduk och satte på mig en BH straxt under brösten. Ner med en kyckling i varje kupa, på med tröjan, på med angorasjalen runt axlarna så att snipparna hängde ner över brösten och kuporna under... sambon kom med en fleaströja och hjälpte mig på med den. Sen var det bara att vänta... gnugga lite försiktigt över kuporna, försöka få dem som var inuti varma., försöka få igång dem igen : /

Inget hände, så jag tog fram tuppkycklingen och då kände jag i min hand att han rörde på sig : ) Kvickt in med honom i värmen igen. Det var mycket sämre med den lilla hönskycklingen, hon bara låg där och jag förbannade lite till. Höll henne i handen, blåste het andedräkt på henne flera gånger, masserade försiktigt men ändå så pass att mina fingrar sa: Vakna, vakna upp nu!

Då pep hon : ) In med henne i kupans värme. Sen stod jag så och diskade, med BHn knäppt under brösten medans jag kände mot min hud hur de små rörde sig mer och mer. Hur de började kvittra och det kändes bara härligt. Har nog aldrig haft ett sånt leende när jag stått över diskbaljan förr : )) Eller som sambon sa; spännande ljud, aldrig hört din barm kvittra förrr.

Efter disken så fick de små flytta till en låda med varvattenflaskor under en handduk. Sen låg de där varma och goa inbäddade i angorasjalen hela natten. I morse så var de som de skulle så de fick de flytta ut till hönshuset och mamma höna igen. Mitt jobb var avslutat : )

Trevlig söndag!

***3 kommentarer:

 1. Vilken tur att du hittade dem som du gjorde!
  Vad gör man inte för de små liven?!
  Hoppas att det fortsätter att gå bra för dem.
  Kram
  Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken gipande historia om dina små liv, vilken tur att de piggna till!
  vilken glädje du måste ha känt!

  ha det gött!mvh.pling

  SvaraRadera
 3. Ja, det var på håret. Men nu mår alla 6 bra. Allt kan ju hända med djur och oavsett om det gäller stora eller små krabater så vill man ju att de ska få leva : )

  SvaraRadera