onsdag 1 december 2010

Dags för en kvällsfika...


I morse var det kallt. Minus 17 grader ute
och hela 12 plus grader i köket. Helt klart är att man hoppar i mysbyxor och tjocktröja så fort man bara kan... brrrrr!

Vi väntade ända fram tills eftermiddagen kom, innan vi tog bilen med hundarna upp till Dalälven, vårt favvoställe : ) Eftermiddagen var lika kall som morgonen, nästan -16. Det blev ingen jätte lång promenad. Hundarna fick en chans att rasa av sig lösa... det var det vi ville uppnå. De är inne så mycket nu så de behöver få springa av sig.

Jag hade min absoluta favoritjacka, en tjock sak som är som en termos med en rejäl fodrat luva, till det varma vinterkängor och termobyxor. Kände mig som en tvååring där jag vaggade fram i min Michelindräkt : )) Men hellre det än att frysa. Hemma sen så tändes vedspisen upp och jag gjorde en snabb potatissoppa med korvbitar, lök och lite annat. Den åt vi som middag med mackor och pålägg. Eftersom det nu är fart vedspisen och dess ugn är het så slängde jag ihop en sockerkakssmet.



Ser ni vad övermodig jag är, slängde ihop. Jag som inte kan det här med bakning, alls. Men lika bra att gå hela vägen och hoppa från den högsta punkten. Mycket kanel i smeten för att få den lite julig och varför inte, jag hällde i en skvätt glögg också...


Den ser i alla fall god ut. Vi ska ta en kvällsfika framför tvn om en stund hoppas att den smakar lika gott som den luktar : )

*********

Ha det gott i kylan




1 kommentar:

  1. Ser ju god ut ju!!!ha de bäst.Å nu börjar de röra på sig i simmet(superskoj)Sen väntar ja på länsstyrelsen ska komma på besök nånngång å kika på mitt andra projekt.Ha de bäst kram...

    SvaraRadera