onsdag 29 december 2010

Kånken, Denna märkliga tingest...


Mitt spännande fynd, Sveriges största ryggsäck i trä : )Vi har döpt den till kånken. Välanvänd, sliten och spännande enligt mig. Det extra läderbältet spänns troligtvis runt både kånk och bärare.Ruskigt ful och vad ska du med den till enligt mannen...

Öppnar man locket så finns det ett fack. Funkar till det mesta bland annat så kan man ställa blommor där och vips så är kånken ett blombord ; )Gläntar man på det inre locket så finns det ett större utrymme avdelat i två sektioner i botten. Jag hade funderingar kring att använda det som barskåp. Förklarade för mannen att sprit som aldrig används förpassas längst ner medans flaskor som vi tycker bättre om ställs på den översta hyllan. Han förstod inte vitsen då vi aldrig dricker sprit *ler* Men just nu så har vi en större mängd flaskor som upptar ett av köksskåpen. De måste vi finna en annan plats för.Jag tycker att kånken är hemskt spännande.

Den är rejäl 65 cm cm hög 55 cm bred och 43 cm djup.Försedd med rejäla remmar så att man kan kånka ordentligt...
Mannen säger att det är något militärt, att man burit kantiner med ärtsoppa i den bland annat. Själv har jag ingen aning vad den fyllt för behov. Någon som vet eller har en ide? Vad kan den användas till nu, tvättkorg? Jag är öppen för förslag : )

**********

Nu ska här packas för att åka ner på jobb ett par dar.

4 kommentarer:

 1. Min pappa bar jättestora påsar med ädelfiskyngel i sådana där när det skulle planteras i tjärnen, innan vägen dit var bruten.

  Han kånkade över en hängbro (tror jag haft bild på den i somras i bloggen), uppför en skitbrant, lång backe och sedan utför en nästan lika brant backe för att släppa fiskynglen. Mamma fick också följa med och kånka.

  Det var tider det..

  SvaraRadera
 2. Ja du sa det, vilken häftig tvärrkorg det blir, alla skulle kunna ha en varsin i sina sovrum!
  Hittade en kånk i somras jag med, på loppis, inuti fanns ett par gamla bärplockare i bleckplåt, så den jag har har använts till bärplockning!
  Ett gott nytt år på dej om vi inte hörs mer!
  Eija

  SvaraRadera
 3. Önskar er en rikigt trevlig och skön Nyårsafton!

  SvaraRadera