torsdag 5 augusti 2010

Paus....

Nykokt rabarbermarmelad

Idag har det varit en dag av paus. En dag av återhämtning. I går skulle det ätas kräftor med gäster. Igår så åkte jag på maginfluensa? Ätit för mycket & olämpligt? Vem vet. I alla fall så sa magen upp sig från allt vad mat hette och jag kände mig inte upplagd för någonting så länge jag inte hade nära till toaletten. Mer ingående än så behöver jag nog inte vara. Kände mig inte bra på morronen men var säker på att det skulle gå över till eftermiddagen, på kvällen skulle jag åka ner och jobba.

Eftermiddagen kom och magen blev inte bättre, tvärt om : ( Mannen försökte ringa till gästerna och avstyra det hela eller i alla fall förvarna dem om att jag var dålig så de kunde ställa in besöket om de ville. Men dessa gäster lät sig inte stoppas av en ev hotande maginfluensa, en nubbe extra tar död på alla såna bacilusker blev svaret. Jag vilade några timmar på sängen och vaknade av att ett nytt besök på hemlighuset var absolut nödvändigt och i samma veva förstod jag att åka och jobba var stört omöjligt. Så det var bara att ringa och sjukskriva sig. Våra gäster dök upp på kvällen. Grundade med varsin rejäl nubbe och lät sig sen väl smaka av kräftorna. Jag satt med en stund vid bordet men rörde inte kräftorna. Avböjde att ta en nubbe trots att de hävdades att detta skulle göra susen *blä*

Det blev en tidig kväll både för mig och gästerna. Jag gick till sängs innan kalaset var slut , mannen fick agera värd. De bestämde sig i alla fall för att inte stanna över utan åka hem på kvällen.De hade tagit tåget upp och det gick ett passande tåg hem igen. Och jag måste säga att det var ganska skönt. Det har varit så intensivt under ett par dagar nu så det var rätt skönt att vakna i huset, bara mannen och jag.

I dag har det inte gjorts mycket. Jag har gått runt och plockat lite i huset, känner mig matt och darrig i benen. Huset är lite upp och ner, ostädat. Men det får vänta. Mannen har spacklat övre halltaket och målat det en gång. Jag fick ett ryck och gjorde rabarbermarmelad. Det är vad jag har orkat med idag. Tur man har en hel trave med inredningstidningar. Jag har tillbringat större delen av dagen i sängen med mina tidningar och druckit mycket vatten. Det enda som min mage klarar av just nu.


Mojängen : )

Anne-lie kommenterade igår med en liten fråga; Vad är mojängen?

Om du går tillbaks i blogghistoriken till tisdagen den 9 februari 2010 så finns det fler och bättre bilder på mojängen. Kanske kan du gissa vad det är?
**********


Skriver svar i morron vad det är för nåt, hihi : )))

Till dess, på återseende!

1 kommentar:

  1. Nåt som visar att det är upptaget när lampan lyser eller... Nä jag vet inte, knepig sak det där. Får väl tåla mig tills i morgon

    SvaraRadera