torsdag 10 januari 2013

Bara spillror kvar.

 Det här är vad som finns kvar av mina höns efter räven. Av de tilltänkta avelsgrupperna så återstår i princip ingenting... I går var de utanför hönsgården en stund medans jag städade några av kaninburarna. Försiktiga, lite nervösa men så glada över att vara ute trippade de runt mig. De gick in så fort jag gick in och jag gick ut och stängde om dem igen. De har knappt varit utanför hönshuset trots att jag har hela dörren där öppen och inte bara luckan. De ser alla ut som tjuren ferdinand när de försiktigt sträcker på sina halsar och kikar ut. Inte ens i hönsgården har de vågat vara. Sorgligt att se, mina annars så glada och pigga cochiner : ((

 En rumphuggen vit färgren tupp. Han kommer att få sällskap av den vita hönan som är kvar och två av de blandfärgade hönorna. De enda höns som återstår.En legbarfärgad ungtupp och en unghöna i samma färg finns kvar av de 6 jag hade. Det är bara att beställa avelsägg i vår igen och börja om att bygga upp hönseriet. Själv så kommer jag inte att ha så mycket att sälja i år tyvärr. Och räven då? Jo tack, den var här ett par nätter i sträck och försökte ta sig in i hönshus och kaninburar. Jag vakade hela nätterna och schasade iväg den. sen försvann den i 14 dar för att göra ett nytt försök på kaninburarna, men den kommer inte in så för tillfället är det lungt igen och jag sover gott i vetskapen om att mina djur är trygga.

Jag hoppar årskrönikan i år. 2012 var inget bra år, det var heller inget dåligt år men det var mycket sorg mellan raderna. Jag fick mig några rejäla smällar och livet tog sig lite väl tufft att ta sig igenom. Men det är just det man gör, man lever vidare. Medans man sörjer så pågår livet. Jag tyckte det var mycket död inte bara hönsen, även folk begravdes och den nya lilla schäfervalp vi skaffade blev tyvärr bara 16 veckor. Det var otroligt hårt. Kanske var vi lite extra känsliga men det tog mig lång tid att komma över det.  Så jag hoppar bara raskt vidare till 2013 utan att gräva allt för mycket i det gångna året.

Ha en fin dag därute!

****1 kommentar: