onsdag 23 januari 2013

En knapp tillvaro.


 Jag hittade en sida på nätet full av knappar. Handgjorda och fantastiskt söta. Jag är så pass barnslig att jag utan problem skulle kunna ha några fårknappar fast sydda på mössan eller de söta gässen : )

Vill man nu inte ha knappar i kläderna så kan man ju använda dem till annat. Jag ska helt klart beställa lite såna här knappar. Det ligger lite kvinnokraft bakom knapparna också. En kvinna vid namn Jennifer Pascall satt vid sitt köksbord om kvällarna i Sydafrika och tillverkade dessa knappar av små bitar sten och lera.

Knapparna blev väldigt populära och fler kvinnor i byn anslöt sig till vad som kom att utvecklas till ett företag. I dag så tjänar dessa förut så fattiga kvinnor så pass bra att det räcker till både mat, husrum och skolgång åt barnen. Många av dem är ensam försörjare för barnen.

Mer handgjorda knappar och företagets hemsida hittar du här:


I morn ska sambon äntligen gå och jobba efter att ha varit rejält sjuk i flera dar. Ja det blev nog inte bättre av att han var ute och sprang i flera timmar efter dum schäfer . Det ska bli skönt att vara själv hemma igen, får banne mej inte lika mycket gjort när han är hemma ; )

Trevlig kväll!

********
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar