fredag 11 januari 2013

Nymalet.I går testkörde jag köttkvarnen. Måste ju kolla så att den verkligen fungerar inför helgens korvtillverkning. En liten julskinka maldes ner. Julskinkan är ju billig i butik nu. Jag fann en okokt rimmad, säkert full av nitrit men men... Den la jag i vattenbad 12 timmar för att salta ur den lite. Vet inte om det behövdes men en del av skräpet som sprutats in i den kanske försvann på kuppen. 


Klöttkvarnen fungerade ju briljant, knivarna var vassa och den var lättvevad. Jag hade ett gäng hundar runt fötterna som ivrigt följde processen. Självklart så fick de smaka en liten bit. Färsen frös jag in. I dag ska jag handla de andra ingredienserna jag behöver till min korv. Det mesta har jag hemma men fjälster (det man stoppar färsen i så att det blir korv) verkar inte finnas : ) Fläskfärsen eller skinkfäsen ska kompletteras med ytterligare kött, nötkött. Sen ska det till kryddor och annat som ger en go smak : )

Fortsättning följer...

Trevlig fredag.

****

3 kommentarer:

 1. Ska bli mycket spännande att följa korvtillverkningen. Köpte en bok om att göra korv och en köttkvarn till min man i julklappp :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Lycka till med korven :)
  Gör dig nu en fin helg kram från Maria ♥

  SvaraRadera
 3. Vi har en precis likadan kvarn, men korv har det aldrig blivit här. Är skadad av kungafamiljen tror jag.

  SvaraRadera