söndag 3 juni 2012

Dammbygge fas 3.

 Dammen är nu fylld med vatten. Det mesta av fallet är täckt med sten.

 Men färdigt är det inte, Vi lägger till och flyttar runt på stenarna. Funderar över plantering och har beslutat oss för att vi inte ska ha så mycket växter i själva rännan. Den ska hållas ren och väl synlig. Ett fåtal krukor med ett japanskt blodgräs ska bara få finnas där för det är så vackert men tar inte överhanden.

 Vattenslangar skall grävas ner och hela övre dammskålen täckas med sten och någon buske.
Så att det blir en fin inramning. Mer sten kommer att gå åt till sidorna och större trampstenar ska skyfflas hit.

 Det växer vildvin över muren. Den skifttar i rött på hösten och den färgen ger oss en ide om hur buskar och blommor ska se ut runt dammen. Det kommer att bli mycket gula liljor för det har vi i överflöd. En riktigt mörkröd näckros har inköpts med blad som nästan blir rostbruna. Till detta så vill jag ha en rejält röd rodedenron som gömmer själva filtret som rengör dammen.
Vi väljer alltså växter som går i gult och rött här : ) Med nåt inslag i annan färg. Vildvinet klättrar även upp i lönnen som står vid dammen. Jag har planer på att låta någon Klematis få klättra i trädet också.

 Min hjärtesten : ))

 Den övre dammskålen. Sambon är ju lite av en akvarienörd så det fanns flera påsar med akvariesand liggandes i boden. Den har kommit till användning i dammen. Alla växter på bilderna är bara tillfälliga gäster. Lite vi samlat på oss, var de ska stå och om de ska behållas vet vi inte än.

 Jag hittade denna cementgrej liggandes i ett hörn av tomten. Jag fick gräva fram den. Vi testar om vi skulle kunna ha den i vattenfallet. Tanken är att bygga in den lite mer med sten i så fall...

 Japanskt blodgräs med söta röda toppar.

 Förutom fallet så ska dammen kläs in med skiffer plattor och sten, i alla fall botten. Ett jättejobb, phu! Tur vi har skogen full av dessa stenplattor. Skulle önska bara att någon annan kunde bära hit dem.

Ja det är ungefär så mycket vi hunnit med utöver allt annat som ska fixas med. Just nu så höjer vi kanten på dammen lite till ; ) För att kunna få i ytterligare mera vatten och göra dammen ännu djupare. Det sista vi kommer att göra är ramen runt dammen. Hur ska den se ut när det är klart? Vi funderar fortfarande och har flera idéer.


Under tiden så samlar vi mer sten och pusslar : )
Ha en trevlig söndag i dag.
************


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar