lördag 23 juni 2012

Båttur med Axel.

 Somliga dagar har man tur med allt, när man ska ta en båt"tur". Båten Axel blev snabbt proppfull med folk som ville ta en tur in till Karlskrona och den årliga lövmarknaden. Lövmarknaden är en lokal förekomst och den finns ingen annanstans. Hela länet firar som om det vore helgdag, ja här nere är det helgdag ; ) Det hävdar i alla fall sambon. Han utvandrade under sin studie tid till Västerås, där han också jobbade en kort tid. Dagen innan midsommar vid lunch, så reste han sig från sitt skrivord i Västerås önskade alla en trevlig midsommarhelg och började bege sig...

Hans förvånade kollegor frågade om han redan skulle gå hem!? Ja men, sa sambon det är ju lövmarknad idag. Det var något helt nytt för Västeråsborna och det var nått helt nytt för sambon att inte hela Sverige firar lövmarknad dagen innan midsommar : )))

 Axel lämnade Nättraby och började färden längs med Nättrabyån. Kvar på bryggan stod ett 20 tal som inte kommit med denna tur.

 Vädret var toppen, lagom sol lagom blåst. Vi pratade hela resan igenom med ett par systrar från Atlanta i USA. Mest så pratade de två i mun på varann, men de var riktigt trevliga. Vi passerar Brändaholm. Karlskronas mest kända vy. Finns hundratals vykort med detta motiv.Dags att titta, shoppa, trängas och äta!


Fortsättning följer....

♥♥♥♥♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar