måndag 29 augusti 2011

Trimma hund, icke...


Höstens dörrkrans på vår ytterdörr.Inte blev det någon hund trimmad igår inte. Nej X hade ett litet ess i rockärmen som han lockade mig med. Först ville han lägga spår med sin vovve och under tiden så kunde ju jag gå en promenad med mitt gäng. Samtliga hundar stuvades in i bilen och vi gav oss iväg. Men innan hundaktiviteterna så hade han ett loppisbesök som överaskning till mig : ))En bild på ett par stolar och ett bord som jag köpte på ladurensningen förra veckan.Vilken loppis det visade sig vara! Modell gigantiskt, Den hölls i ett par hangar liknande byggnader. En byggnad för möbler, en för kläder och en för husgeråd. Sen var det också aktion mitt på "gårdsplanen" Vi kom vid 13.30 tiden och loppisen hade öppnat vid 12 så jag blev lätt stressad av att vi var så sena. Lite löjligt men jag kände en viss frustration av alla bilar vi mötte som var på väg därifrån, måtte de nu inte ha handlat upp allt som jag ville ha ; )Liten titt in på vår lilla veranda som jag pysslar med just nu.Jag hade inte behövt oroa mig för att alla bra att ha grejer skulle vara sålda redan, som tur är så har vi alla olika smak och önskemål. Alltså fanns det byst med saker kvar i alla byggnader. Möbler blev det inga denna gång. Men en massa annat smått innhandlades. Jag började med att lägga beslag på två tavlor, lite åt skolplanschhållet. Motiv; Svampar för 20 kronor.


En krans av järnek och hortensia hänger i verandafönstret.Efter de två tavlorna så hade man släppt loss loppisjävulen i mig och fler saker köptes, hann dock inte mer än att komma till tre tallrikar i ungefär samma stuk som de jag tidigare köpt. Sen tog det stopp med betalningen. Damen med tallrikarna sa; Köp dig en påse där borta för 20 kronor, hon pekade och jag blängde dumt. Sen kan du plocka vad du vill och fylla påsen...

!?Tror min haka föll ner en halvmeter medans min hjärna försökte processa informationen. Vad menar du sa jag, jag behöver ingen påse??? Damen fick vackert förklara det hela igen för mig men X var snabbare. Alltså, köp en påse eller hur många påsar du vill. De kostar 20 kronor styck, sen är det bara att plocka från borden det du vill ha.


Hallelulia, det är ju en rent livsfarlig ide. Jag såg folk kasta sig över borden, borta var det försynta småpillandet på föremålen. Att väga dem i handen, fundilera och hm:a lite för sig själv över ett objekt, det existerade inte längre.


Ett stort fång med höstaster står i en stor kruka på verandasgolv.Loppisen var helt galen! Jag förvandlades precis som alla andra av ett habegär och en gratisnoja : )) Men ändå på nåt sätt så slog tanken till, behöver jag verkligen denna pryl, nej, alltså tog jag inte den. Vi fyllde ändå tre påsar med råge. De sista sakerna fick vi bära under armarna ut till bilen. Vilken dag, vilken skojig loppis och vilken tur att vi inte kommit tidigare när loppisen öppnat, då hade det blivit dyrare. X räknade snabbt på kostnade och konstaterade att det hade blivit dyrare att ta med mig på ett cafe´för en kopp kaffe och en räkmacka.Vi loppade för 100 kronor : ))

2 kommentarer:

  1. Men uj....vad kul ni haft. Och så fina kransar. Har faktiskt aldrig (tror jag) fixat en krans . Men lusten har kommit. Men sökte en stomme i halm..det skall man tydligen ha. Fanns ingen någonstans. Så jag skall testa ändå.
    Idag är det ett riktigt höstrusk här hemma. Må så gott från Maria

    SvaraRadera
  2. Vilken fin header (heter det så?) du har! Härliga sprakande höstfärger! Jag skulle också vilja fynda på Loppis som du, är så avundsjuk. Får nöja mig med grannbyns årliga Loppis på lördag.

    Ha det så bra!

    SvaraRadera