torsdag 11 augusti 2011

Blixtnedslag och loppis....

Jag sitter med lånad laptop, ej van att hantera en sådan tingest, ett märkligt obekant fotoredigeringsprogram i den lånade laptopen och en lånad kamera, då min gått sönder. Så där av bilder kvalite och stavfel. Ja föresten stavfelen beror nog mer på mig : )


Tanken var att jag skulle skriva lite i bloggen redan dagen efter förra blogginlägget men vädrets makter ville annorlunda. Här har det vräkt ner massor av vatten från himlen och mullrat och blixtrat därtill. I en liten stuga gör man klokt i att dra ur allt vad el och tele heter när gud är tvärer. Redan på lördagskvällen så drog ett rejält regn med tillhörande tunder in och vi var snabba med att dra ur alla kontakter ur uttagen. Min värd här i mitt semesterparadis, vi kan kalla personen för X förklarade för mig att här sprutar det eld ur jacken när det är som jävligast. Vi överlevde natten och morronen såg bra ut. Lite tunga moln på himmelen men uppehåll. Jag var lovad en loppis av stora mått och var ivrig på att komma iväg. Sällskapet X var betydligt segare, det skulle kollas på morrontv minsann....


Jag stod vid ytterdörren och konstaterade att det hade börjat regna, alltså så gällde det att ta på sig regnkläder inför loppandet. Sen small det bara. En jätte knall och tvn var stendöd!


Jaha så kan det gå. En enda smäll, sen var himmelen lugn förutom regnandet som tilltog allt mer. X tog fram papprena som gällde tvn och konstaterade att jo visast hade X tagit en försäkring och jovisst hade det täckt även åsknedslag men nu var det ju så att tvn var köpt på ONOFF och alla vet väl att de har konkat? Resan ner till loppisen var väl inte så där jätte munter direkt, tv eländet gnagde i bakhuvudet.

Men loppisen blev och var över förväntan. Tyvärr för de som sålde så spöregnade det mer eller mindre hela tiden, bra för mig som ville köpa. Sakerna blev liksom bara billigare och billigare, Ta allt allt, bara jag blir av med det ropades efter oss...

Jag letade efter fat, vanliga tallrikar. Gärna äldre sådana men hittade inget sådant till en början. Det var inte förens vi bestämt osss för att åka hem till vårt tvlösa hus som jag fann vad jag letade efter. Ett av stånden som jag bara kastat en ointressant blick på. Där låg nämligen mest kläder i en salig röra i regne,t visade sigt ha ett par tallrikar under byltorna. Du får allt för 5 kronor styck sa försäljaren som var blöt och småfrusen. Jag köpte det hon hade, tre tallrikar och ett upplägningsfat. 5 kronor styck, ett bra pris. Mig gör det inget att det var ett udda antal. Tre av en annan sort och jag kan göra en kulig dukning : )Detta är mitt fynd denna loppissöndag. Att de gamla emaljerade kockums grejerna är populära märks på priserna. Jag har ett par av de eftertraktade sakerna hemma och de används dagligen i mitt kök. På denna loppis fanns det flera av dessa föremål... men herre jistanens vilka priser! En loppisförsäljare hade flera riktigt fina kockumsgrejer men också priser därefter. En sån här sil eller durkslag kostade 120 kronor. på tok för dyrt för mig. Men jag gick tillbaks dit flera gånger och pillade på slaget, junde inte riktigt släppa det. Försökte övertala mig själv om att det inte igentligen var så särskilt dyrt.Vinglas var också nåt som stod på min lista. Och vi fann 5 stycken som föll oss i smaken. 10 kronor styck, rejäla vinglas från 40 talet. En bredvid sålde samma snaps glas för 40 kronor styck, vem dricker snaps, inte jag i alla fall. De här glasen var större och billigare ; )
Medans vi står där och betalar så faller min blick ner i en låda under ett annat bord... där, där låg ju ett diurkslag från kockums. Wrrrrrrrrrrrroooooooooooooom, snabbt som en iller var jag där och frågde försäljaren vad hon skulle ha för det. 30 kronbor blev svaret. Jag kände hur mina mungipor drogs uppåt som på en katt vid åsynen av en gräddskål. Jag köpte den på stört!


X köpte sigt 6 böckert sommarnostalgi. Mumlade nåt om skärgården och att de läste dessa när föräldrar hade semestrar och barnen sommarlov...


Återigen drog tankarna till den döda tvn. X tog på måndagen och ringde runt lite och det visade sitg att ONOFFS kunder ialla fall i detta fallet kunde få hjälp av försäkringen, så nu är tvn inlämnad och vi väntar på besaked. Under tiden har vi roat oss med annat än tv tittandet, bland annat så har vi väckt liv i den gamla kortleken, vänd 10 är just nu en favorit, sittandes i sängen med nyborstade tänder och pyjamas. X sommarnostalgiska böcker läses också om kvällarna. Må det spruta eld ur jacken, vi bekymmrar oss icke.1 kommentar:

  1. Grattis till underbara loppis fynd. Åskan har gått runt i kring men jag har klarat mig. Önskar dig en fin helg, kram Maria

    SvaraRadera