lördag 1 januari 2011

Vi lever på resterna ...


Scoones gjorda på resterna av Duschessmoset som serverades till lunch.Jul och nyår är över men kyl och frys är fortfarande fyllda med julmat. För att inte tröttna totalt på julens smakar så får jag tänka nytt. Redan nu så är jag less på skinka. I alla fal i julvarianten. Till nyår så var det bara mannen och jag. Jag körde upp igen efter att ha varit vaken nästan 24 timmar, jag sov ca 4 timmar i två omgångar. Så inte var jag särskilt pigg på nyår. Vi åt en stek med potatiskulor, såna köpta okuliga saker. Jag gjorde en god sås på stark brännvins ost och hällde i mig tre glas rose´sen somnade jag på soffan...

Vaknade till vid 23.30 och höll mig vaken enda till 02.00 sen drog jag definitivt ner rullgardinen för det gamla året. Personligen så tycker jag att jag hade ett bra nyår. Lagom mätt och fet sovandes i soffan, kan man ha det bättre?

Nu är det 2011 och jag kämpar på med julmaten. Försöker att få den att smaka något annat än jul. Längtar lätt desperat efter Tussilogosar i dikeskanterna och små söta gröna löv på björken utanför fönstret *suck*Det är nu den tunga perioden börjar, festligheterna är över kvar ligger bara ett kompakt mörker ute och en himla massa snö. Vi fick mer av den varan i natt. Det är gott att hålla sig inomhus och tända ljus.Mannen och jag åt en enklare "middag". Kaffe och nybakta potatisscoones eller vad man skall kalla min egen komponerade bröddeg för : )De blev inte alls så tokiga.Några goa ostar och hm skinkan plockades fram, vi måste ju äta upp den...En sak är fortfarande roligt i alla fall. Jag är fortfarande lika förtjust i att duka med vackra saker : )


Slitna, nötta och välanvända köksredskap är bland det vackraste jag vet.

****

Just nu roar jag mig med att måla skänken vi köpte, den vi ska ha i vardagsrummet. Jag bara måste ha något att sysselsätta mig med nu, när det börjar bli så trist med vintern. I morgon är det dags att åka ner och jobba igen.GOD FORTSÄTTNING ALLESAMMANS!1 kommentar:

  1. God fortsättning! Konstigt nog tog 5.5 kilos kalkonen slut på mindre än 5 dagar, en skinka håller längre alltså.

    SvaraRadera