fredag 14 januari 2011

-18 minus det är väldigt kallt...


Dagen hann bli sen igår innan vi kom iväg på en ordentlig runda med hundarna. Med en termometer närmare - 9 så klädde vi på oss ordentligt och gav oss i väg med hela gänget. Månen hann visa sig och skymningen började falla där vi gick längs med skoterspåren.Dessa skoter spår är vi tacksamma för. Den packade snön är hård och spåren är breda. Utan dem hade vi inte tagit oss någonstans med hundarna. Här är så mycket snö så att gå i skogen hade varit otänkbart.


Den rundan vi tog igår tar nästan två timmar att gå. Den kändes alldeles lagom. När man sen kommer hem så är det gott med kaffe och hundarna drar sig tillbaka och sover bort några timmar. Senare bjöds de på grisknorrar, råa svansar.De är riktigt äckliga men en klar favorit hos hundarna : )

*********
I morse när jag vaknade så var det -18 ute : ( och 15 plusgrader i köket. Man har blivit lite bortskämd nu när det legat nästan på plussidan ute. Detta var inte vad jag önskade mig. Hundarna har fått hålla sig på tomten, de korta stunder som de har velat vara ute. Själva så har vi fixat lite, mannen fick felsöka ett elfel när han vaknade. Jag fick inte kontakten att funka i hundrummet när jag skulle dammsuga, det gick inte heller att tända lampan. Mannen mumlade om proppar och säkringar men det var inget fel på dessa. Nej felet var en pytteliten sladd i en annan kontakt, i väggen (dosan) som lossnat. Ett märkligt fel sa mannen. Nu är det fixat i alla fall.

Jag håller på med lite pyssel men det hinner inte bli färdigt i kväll. Visar lite bilder i morron på mitt pyssel : )Ha en jätte härlig fredags kväll alla ni där ute : )


1 kommentar: