tisdag 11 januari 2011

Nollgradigt och is på gårdsplan...

Minnen från i fjol då päronträdet stod i fullblom och till hösten gav oss 5-6 st päron. Vår första skörd : )

Jag välkomnar det nollgradiga vädret, inget snack om saken. Ju närmare vi kommer en utsikt som bilden ovan, ju gladare blir jag. Nollgradigt väder gör att snön smälter ihop, packas. Ser mindre ut. Nackdelen är att vägarna förvandlas till is. Både jag och mannen har funderat på broddar till skorna. Vi känner oss lite fåniga när vi trippar fram över gårdsplan. Lika fåniga känner vi oss när vi diskuterar dessa broddar, ska det verkligen vara dags nu, med broddar? Har vi nåt det stadiet i vår mogna ålder då vi inte längre känner oss självsäkra i vår gång...

Nollan på termometern gör att jag känner hopp och inbillar mig att våren är på väg. Mannen påminner mig ständigt om att det bara är januari, glädjedödare. Det har slutat att droppa in i alla fall. Den mesta isen har smält från taket. Alltid något.


Om bara några månader så kan jag klippa färska örter från trädgården, äpplena får man vänta lite längre på. Jag läser hos andra bloggare att det beställs frökataloger och fröer, att det planeras inför vårens och sommarens trädgård. Hu jag får nästan lite ångest. Förra året hann jag inte med något alls vad gäller trädgård. I år vill jag också ha prunkande odlingar med en massa olika ätbart i. Men det blir väl som vanligt några futtiga tomater och någon liten kruka med något grönt. Fast jag ska i alla fall drömma om de där prunkande landen med fet god jord som sprutar ur sig godsaker. Att drömma är ett sätt att ta sig igenom både januari, februari och mars och sen äntligen kommer april : )De stackars hönsen sitter instängda i sitt hönshus dag ut och dag in. Vi öppnar åt dem men de vägrar att gå ut. Jag förstår dem, de tittar ut i en kall otillgänglig fjällvärld. Det högsta fjället utanför deras dörr är minst 2 meter högt (allt vi plogar av läggs på hög). Ett jätte berg ur deras perspektiv. Jag längtar tills det blir vår och jag ligger på knä i mina odlingar med jordiga händer och planterar allt gott vi ska äta, runt mig trippar nöjda höns med tupp omkring.


Vit sytråd har inköpts idag och det verkar mera realistiskt att jag blir klar med mina överdrag till kuddarna i soffan än att jag får den där härliga trädgården i sommar...

****************


2 kommentarer:

 1. Innan vårvintern är här så hoppas jag att jag övertalat maken att bygga mig ett drivhus så jag kan börja planera framåt.

  Jag rekommenderar Icebug-skor. De är lite dyra, men mina är toppen! Lätta, sitter bra och vattenavvisande och man slipper eländet med att ständigt tappa broddjäklarna. Har mina på mina power walks från höst till vår och de är underbara.

  Som tur är har halkan ännu inte hittat hit.
  Kram//L

  SvaraRadera
 2. Broddar är bra. Använder det vid promenad samt när vi springer jag och hunden. Han är stark och det är halt och det är ingen bra kombination. Jag är bara 22 år, hehe. Broddar är bäst :)

  Mvh/ Crazy J´s matte,vovve.net

  SvaraRadera