lördag 12 juni 2010

Jag gör mig själv olycklig snart...

Jag verkligen avskyr när jag inte kan fixa saker själv,
känner mig helt handikappad!
x
I morse när jag var på väg hem från jobbet så låg det en stor vit svajande koloss i den gamla kohagen... grannens party tält. Ett sånt däringa stort redigt tält med bra tältpinnar och riktigt tjock duk. Ca 15 meter långt. De ställde i ordning igår för fest idag.
x
Trist. Tältet väger ton och det låg ungefär 200 meter från sin uppställningsplats. Jag funderade någon sekund på om jag skulle vada ut i det knähöga gräset och försöka släpa upp det till deras tomt, men kom på bättre tankar. Trött var jag efter att ha jobbat natt men även om, så hade jag aldrig orkat dra med tält och pinnar själv.
x
Funderade på om jag skulle ringa in till grannen 07.20 en lördagsmorgon och berätta vad som hänt eller om jag skulle låta dem sova för att skåda eländet när de vaknade... hm, beslutångest. Gjorde kaffe, åt frukost kikade ut genom fönstret och såg tältduken fladdra i vinden och pinnarna vrida sig. Det kanske är sönder, går sönder, ännu mer. Bäst man ringer...
x
Fick en mycket sömnig röst i örat och jag var inte helt säker på att grannen fattade vad jag sa först *s* men sen såg jag hennes man ute på ängen studerandes det som en gång var ett partytält. Trist.
x
Själv kröp jag ner i sängen och glömde bort trasiga tält. Sömnen tog över.
x
Det har blåst rejält i natt och fortsatt så hela dagen. Jag fick en rätt stor gren i huvudet när jag var ute och kollade gräsmattan, svor mot trädet....
x
Tankade gräsklipparen och tog tag i startsnöret och drog av det, föll baklänges och blev sittandes i det våta gräset med 1/2 snöret i handen. Skit också! Studerade nogrant hur snöret måste ha suttit. Tog bort två plastkåpor upptill och studerade igen. Försökte mig på att pilla fram den del som var kvar i klipparen och knöt ihop de två delarna. Försökte mig på att dra i snöret som då är tänkt att fjädra... Funkar inte! Jag har studerat och pillat jag vet inte hur länge men inte blir jag mycket klokare. Ett skydd till måste bort för att jag skall komma åt att se hur snöret ska sitta och jag håller på att bli galen! En märklig skruv, som en nit nästan, vem har sånna verktyg hemma??? Jag har inget tålamod för sånt här. Hade jag varit konstruktör inte 17 hade jag konstruerat nåt så jädrans dumt!
x
Jag var tvungen att gå in och blogga av mig innan jag hämtar yxan och sabboterar gräsklipparen helt. Jag blir fullständigt rosenrasande på sånt här. Jag har googlat på Stiga, letat sprängskisser men nada kommer upp om hur jag ska göra för att få dit ett nytt snöre. Allt medans jag hör hur det redan över decimetern höga gräset växer så det knakar utanför dörren...

Vad ska den har lilla "skruven" vara bra för?
Vem har ett sådant här verktyg hemma? Kan inte vara många...
Idiotiskt, va e det för fel på vanlig skruv och om man nu måste en mutter också.
x
Hjärnblödning!
**********************************


2 kommentarer:

  1. <Det är en insexskruv, absolut det som är bäst.
    Alla människor har såna hemma, tom allt som kommer ifrån IKEA har sådan skruv
    2S

    SvaraRadera
  2. Det är faktiskt en popnit. Har själv bytt startsnöre så jag vet. Lossa dem genom att borra loss dem, sedan så är det bara att poppa dit nya nitare. Finns billiga kit, med tång och nitar, på typ Claes Ohlsson eller Biltema.

    SvaraRadera