måndag 15 december 2014

Ny rock i huset.


 Denna rock hittade jag på loppis i helgen. Hon ville absolut följ med hem och eftersom det var Lucia så fick det bli denna sirliga gamla dams namn. Det stora hjulet snurrade fint när jag undersökte henne på loppisen. En aning sliten och kantstött men allt fanns på plats som man behöver ha för att kunna spinna. Inget gnissel, inget vobbel och endast 100 kr kostade hon, Lucia :) Efter avtorkning med fuktig trasa och rejält med smörj på läder och rörliga delar så var det dags att provköra henne.
 

 Hon fick prova lite finulssblandning och den spann hon tyst och fint. Hon hade ett gammalt drivsnöre kvar. Prydligt ihop snurrat, vikt och fastknutet, bara för mig att knyta upp och sätta på runt drivhjul, spole och trissa. Drivsnöret var fint ihopsytt så som man gjorde förr så jag beslöt att behålla det om hon ville spinna med det. Och spinna det ville hon. Mjukt, tunt och vackert. Hon fick prova lite finulssblandning och den spann hon tyst och fint

Gamla spinnrockar är så vackra tycker jag.
 
Trevlig måndag!
 
*****
 
 


1 kommentar:

  1. En vacker rock, spinner den som en pärla också så blir det extra njutning i huset tänker jag. Skulle också gärna haft en sån :)

    SvaraRadera