söndag 30 mars 2014

Förodlar och sticklingsförökar.I går var nog hela Sverige ute och njöt i vårsolen, så även vi. S var på klubben och gjorde vid det sista på MH banan. Efter 20 år så har de flyttat den och byggt om den. Själv var jag hemma och pysslade. Jag försådde tomatplantor och en del annat som behöver lite tid på sig att utvecklas. Problemet är platsbrist men några fröbyttor har jag lyckats trycka in i det sprängfyllda torpet. Sen delade jag kryddväxter som jag köpte i veckan. En kruka fick bli tre nya plantor och Rosemarinen var så full av skott att jag toppade den och satte skotten i jord. Hoppas att det lyckas och blir fler rosmarinplantor. 

Trevlig söndag!

****
2 kommentarer:

 1. Så härligt med frösådd och annat, jag har inte börjat ännu men får nog ta mig i kragen snart, med all snö så känns det så länge till. Har du delat upp kryddplantor ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här nere har vi en sån kort vår så det kändes som om det var dags nu. I alla fall för tomaterna. Mycket som jag vill odla tex kronärtskockor ska man helst starta redan i januari, men jag har ingenstans att göra av dessa plantor så jag får hoppa över dem. Börjar jag nu så kanske jag kan sätta ut dem under duk och glas om en månad.

   Köpeplantor brukar jag dela upp i mindre plantor. Jag drömmer om att riktigt stort kryddland blandat med blommor. Såg på tv att de flesta plantor man köper kan delas upp i flera mindre så går det fortare att täcka en rabatt.

   Radera