torsdag 17 mars 2011

Damer på hal is eller första vår titten...


Efter några fina dagar med sol och en temperatur som är behaglig om man vistas i solen så vågade sig hönorna och tuppen ut idag för första gången på hela vintern. Sidodörren ut till hönsgården brukar vi ha öppen några timmar på dan om det är sol. Men inte går hönsen ut inte. Nej de sitter alla på rad i dörröppningen och solar sig. Att sätta ner en fot i snön eller på isen det vore ju rena döden.


Men det är väll som de säger i reklamen, plötsligt händer det!Efter att nyfiket ha stått och spanat ut mot friheten några minuter så bestämde sig tuppen... Sträckte på sig, bröstade upp sig och ruskade igenom hela fjäderdräkten. Nu damer får det vara nog med hönserierna.
Follow me ladys!


Snön är borta utanför hönshuset och ersatt av is.ITuppen visar att han hittat något gott till sina damer genom att klucka och peka med huvudet och näbben.Att det sen är små isbitar är inte så noga. Det gäller att ställa in sig hos damerna, visa att man är en duktig matletare.Han gör sitt jobb vår tupp. Hönsen värper och en av damerna håller på att bädda ner sig för att ruva, fast på helt fel ställe så jag plockar bort henne där ifrån.

På vår arbetslista står nu; Fixa hönsen ordentliga reden. För kycklingar vill vi gärna ha : )

***********************

3 kommentarer:

 1. Men guuud vilka sötisar de är! Jag släppte ut ankan för andra gången på säsongen idag. Hon sattesig på biltaket ochsolade sig, den rackaren.

  SvaraRadera
 2. Dom är verkligen fina både tuppen och hans söta hönor, hoppas det snart blir söta små bäbis kycklingar i hönshuset, för då kan man säga att det är vååååååååår!! Små påsk kycklingar vad säger du om det../Gunan

  SvaraRadera
 3. Haha.. jag tycker tuppen är lite lik husse*s*

  Nå, de såg ju ut att ha det ganska trevligt ute till slut, skönt för dem att lufta fjädrarna lite.

  Ha det fint/L

  SvaraRadera