tisdag 13 januari 2015

Nej det skulle jag aldrig kunna köpa...

 
Rubriken är lätt att säga, desto svårare att stå fast, att följa "sin" (?) övertygelse.
 
När debatten om de misshandlade angorakaninerna rasade så var vi alla på alla forum rörande överens, någon sådan ull ville vi inte ha. Folk gick till och med runt i butikerna och kände på de ulliga plaggen, läste på den lilla lappen vad de innehöll och ställde obekväma frågor till personalen när de misstänkte att det var osunt producerad angora i plaggen. Närmare 90 % är det.
 
Inte har angoraplaggen försvunnit från marknaden för det. Nej jag gick runt i julas och kikade lite och i flera affärer så sprang jag på kläder med angorainslag. Sånt gör mig bara ledsen. Det innebär ju att det finns kunder till dessa varor. Folk har redan glömt...
 
Likadant var det med Australiens ullproduktion och deras mulesing utan bedövning på dessa stackars får. Det blev ett jävla liv, trots att denna "sed" pågått i många, många år och i princip ingen ville längre ha ull från Australien vilket slog otroligt hårt mot deras ekonomi.
Detta är glömt i dag och vi köper kemikaliebehandlad (superwash) ullprodukter från dessa får så att det står härliga till. Fortfarande så skär man sönder baken på fåren, men det tycks vi ha glömt. Jag blir bara ledsen.
 
Flera gånger har jag skrivit i trådar om just dessa hemska fenomen och ALLA är överens, sådana produkter vill vi inte ha. Sen glömmer vi det och när någon bjuder ut merinoull från Australien så är det INGEN som frågar sig, hur de fåren har haft det. Ingen som tar avstånd utan ALLA som svarar i tråden säger bara jag vill ha! Sådant gör mig lite ledsen.
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar