måndag 4 augusti 2014

Är spinnkonsten en materialsport?

 
Är konsten att spinna ett garn en materialsport frågades det för några månader sen på spinnsidan. Nej hävdade jag *skratt* alla andra sa ja! Efter att ha hållit på med hästar (på hög nivå) och framgångsrikt ställt ut hundar av trimras på lika hög nivå så är mitt svar fortfarande nej. Att hålla sig med häst i de högre dressyrklasserna kräver en utrustning som mer än väl fyller ett rum och kök. Lika illa är det med hunderiet. Man kommer långt med bara en borste och ett koppel men inte ända fram...
 
För att spinna ett garn krävs två saker och endast två saker. Något som ordnar fibern så att den går att spinna och något som spinner tråden. Alltså så klarar man sig på ett par kardor och en spinnrock eller en slända. Ja man kan faktiskt strunta i kardorna också och spinna direkt från stapeln/tussen/fällen. Allt annat som man anser sig behöva är bara till för att det underlättar och för att det är kul att leka med :)
 
 
Men ju mer jag tittar på denna ull ju mer övertygad blir jag om att jag minsann absolut måste ha ett par ullkammar i min ägo. Denna ull är som gjort att kamma. Jag har tittat i plånboken och den säger Ja, köp!
 
 
: )
 
********
 
 


1 kommentar:

  1. Thank you. Im always glad to see that things i do appreciated by someone else <3 I will check your blog out :)

    SvaraRadera