fredag 30 augusti 2013

Nyanser.

Ett litet livstecken. Lusten att blogga fick sig en rejäl törn. Lusten till det mesta är det faktiskt lite si och så med fortfarnade. Ullen är just nu terapi. Att plocka och pilla med den hjälper en att fokusera på annat än det sorgliga. Mycket utevistelse i skog och mark med övriga hundgänget gör hjärnan klarare och svampkorgem fylls med saker som man kan testa att växtfärga med :) 

Av brakvedens bär (hela trädet är giftigt) så har jag fått blå färg på obetadull. Ull och färg, kallbad, stoppades i en glasburk i en vecka, sen var ullen blå. Grenar, blad och rot sägs ge gul-grön färg.

I brist på bättre svamp så har jag plockat det jag kunnat hitta. Färska obestämda trätickor gav en mild ljusgul ton.

Bokollonen var en överaskning. Ullen såg först köttfärgat ut efter färgbadet men den har vuxit till sig i mina ögon. Nu nån rödrosabrun nyans som faktiskt inte alls är dum. Har provspunnit en liten härva löst. Garnet blev mjukt och lent :)

Brekvedsbär på alunbetad ull i varmbad blev grågönt.Vissa partier drar mot mörkt mossgrönt.

Grenar och blad från Berberisbusken gav en färgvätska som påminde om nyponsoppa. Ullen däremot blev rätt tamt infärgad. Gulaktig med en tuch mot det röda om man använder sin fantasi ; )

All ull i backarna var vit från början.

**********

Tack för alla snälla kommentarer och mail.
Det värmer  ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar