måndag 7 februari 2011

Vårbak...

Är det nödvändigt att baka när allt man behöver finns i affären? Nej kanske inte. Men jag övar för fullt. Sen jag bakade bullar sist så har det blivit en omgång till och i morse var det dags igen. Mannen såg något förvånad ut, Ska du baka igen? Ja sa jag men nu blir det matbröd, en liten pik till honom som bara äter sin rostade formfranska. Medans jag kämpar för att få till ett lite nyttigare hushåll här hemma.

Att baka är också meditativt har jag märkt, ett sätt att fördriva tiden. Man kan stå i sitt kök hela dan och låtsas som att det inte alls finns nån snö utanför fönstret, utan i morgon så kan man ta sina nybakta bröd och äta frukost ute i solen om man låtsas bra ; )

Jag har hittat två enkla grundrecept på nätet som jag håller mig till. Det verkar lagom avancerat för mig för det blir bättre och bättre resultat. Ett enkelt brödrecept och ett på kanelbullar. Fast det är klart helt till receptet håller jag mig inte. Det går liksom bara inte. Om man är som mig. Brödet fick denna gång linfrö istället för pumpakärnor och bullarna fick ett lager av hemmagjord äppelmos, sötmandelkross i stället för det vanliga smör, kanel och socker.


Det blev 4 limpor och några frukostbullar. Med Linfrö, kruskakli, rågmjöl, vetegroddar och morötter. Hade säkert i nåt mer från skåpen som jag glömt.

En helt vanlig vetedeg med äppelmos i stället för det traditionella kanelbullarna. 4 längder och ett gäng snäckor.


Funderar på om det ligger nån ekonomi i att baka. Om man nu skulle baka allt sitt matbröd själv? Någon som räknat på det?

***************

Trevlig måndags kväll på er!1 kommentar:

  1. Kort svar; JA!

    Kolla innehållsförteckningarna på bröd i butiken och räkna ut hur mycket du får ut av dina påsar mjöl/kli/frön etc. när du bakar. Du spar inte bara pengar, du VET vad du äter.

    SvaraRadera