tisdag 8 februari 2011

Skåne är fortfarande med oss...


I natt har det blåst friskt i vissa delar av landet. Jag var tidigt uppe och loggade in mig på datan eftersom stormen som drog förbi i natt inte nämndes på radion. Jag ville veta om vi fortfarande hade Skåne med oss eller om de stackars skåningarna flutit i land i Polen eller rent av glidit över till Danmark.

Till min glädje så är Skåne fortfarande svenskt ; )

Här har det inte blåst alls, här damp det ner en decimeter snö i stället : ( Kan ju nämna att jag blev lite små sur när jag kikade ut genom fönstret i morse. Nåja jag överlever nog ett par månader till. Ska försöka ta bort fokus från vårvintern och koncentrera mig på roligare saker i stället.En rolig sak är att min Rosmarin som jag plockade in från rabatten i höstas ser ut att ha överlevt. Jag har aldrig lyckats övervintra en Rosmarin förr. Mannen har tjatat om värmen i gästrummet, det är för kallt. Men se det tycker inte jag eller blommorna som jag har där.


Rosmarinen som står i ett av fönsterna verkar trivas ypperligt, den har skjutit nya fräscha ljusgröna skott. Jag hoppas att den härdar ut några månader till. Gick över pelargonerna med saxen idag, nu ska de så sakta väckas till liv igen. En del klipp gick till soporna och en del hoppas jag ska bli nya pelargoner.Som dekoration, frökapslar av Röd jätte Vallmo.

*******
Hej på er!

1 kommentar:

  1. Jodå vi finns kvar här längst ner i Sverige men det var lite otäckt i morse när jag körde bil. Längs vägen var det flera träd som hade fallit och även en stor studsmatta som hade fastnat i en häck men annars klarade vi oss bra!
    Grattis till din fina Rosmarin och vilka fina frökapslar!

    Kram
    Anne-Lie

    SvaraRadera