torsdag 4 februari 2010

4/2 Snöoväder...igen!

16.14 I går så drog återigen ett snöoväder in över landet. Jag trodde i min enfalld att jag skulle bli beskonad. Tittade man på tv så verkade det som om det gällde södra Sverige... Jag skulle åka och jobba igår kväll. Klok som jag var så åkte jag redan vid 17.00 tiden. Och det var tur det. Det blåste en del kastvindar men vägen var kanon ända fram till uppsala... norra sidan. Vid skylten Fullerö handel så försvann vägen : ((( snörök, snörlök, snörök Skit läskigt att köra. Farten sänktes till 60 och vi som var ute, låg längs vägen som en öken karavan...
x
Endast en och annan idiot körde om, fartdårar och såna med dödslängtan finns överallt. Den största idioten igår var den långtradare som tyckte att farten var för låg. Började sin omkörning och höll på att få oss alla ner i diket. Läser du detta så är det till dig; Din jävel! När du passerade oss så var det sån snörök, plus att vägen inte fanns så det höll på att gå riktigt illa. Hörde du inte alla som ilsket tutade? Vi signalerade med våra helljus... för att få dig att lägga av, eller ignorerade du oss bara. Din idiot!!!
x
Så nog om detta. I Stockholm så slog det om från snörök till blask. Spårit och allmänt sörjigt på vägen. Inte heller det det lättaste att köra i. Men där är iaf vägen upplyst. Om sen trafikanterna var det med tanke på hur en del kör... det är en annan 5a ; ) Jag tog mig till jobbet iallafall och kom i tid. Det tog nästan 3 timmar att köra de 16 milen. Det säger en del om hur väderläget var. Ganska trött och lite skakig var jag när jag klev ur bilen på jobbet. Snälla kollegor hade fixat kaffe : ))
x
Snöat har det sen gjort hela natten. Vilket bidrag till morgonens problem. Var skulle jag parkera bilen? Hos bonden var det helt oplogat så där kom jag inte upp. Min backe gav jag inte ens ett försök för jag antog att min lilla uppfart inte heller var plogad. Jag ställde helt enkellt bilen i korsningen bara, skit samma... Låtsades som om bilen inte var min. Sen gick jag hem och la mig. på eftermiddagen var det dags att handla och fixa lite småsaker. Bilen stod vackert kvar där jag lämnat den.
x
Efter affären så såg jag att bonden gjort nåt lamt försök att befria gården från snö, ett totalt misslyckat sådant. Jag hittade en liten ficka där han dratt undan snön med plogen och satsade på att ställa bilen där. Jätte fint. Kom 1/2 vägs sen satt jag fast. Numera så har jag både spade och sand i bilen, utöver allt annat (batteriladdare, bogserlina, startkablar etc etc) När jag som bäst höll på att skotta så kom det ett par stalltjejer med 4hjuls drift och suveräna vinterdäck. De drog loss mig och tjejen som körde sin SUV sa; Jag älskar den här bilen och klappade den på huven. Jag tittade på min och kunde inte säga detsamma...
x
Nu har jag ställt bilen lite halvknasigt, men det struntar jag i. Tjejerna i stallet tyckte jag kunde stå där så, hehe jag litar på dem : )))) Kommer att flytta bilen ikväll då jag åker och jobbar en natt till. I morrn bitti så åker jag hem igen till Tierp. Härligt har hela 6 dagars ledighet framför mig : )))
x
Puss på er alla!

2 kommentarer:

 1. "...gälla södra Sverige" Du, lilla gumman.. ni bor faktiskt i södra Sverige*fniss*

  Här har det kommit något jävulskt med snö idag=/ Suck.. Läste också i tidningen att kylan OCH snön ska hålla i sig över HELA landet minst två veckor till!!

  Jag tycker att du som Baronessa faktiskt borde ha en Land Rover eller nå't*s*

  SvaraRadera
 2. Hej på dig!

  Förstår att du är arg på dessa galna idioter som ska köra om trots snökaos. Dom är som dom är galna och hänsynslösa.. Ha det bäst så hörs vi snart.. Gunsan!

  SvaraRadera