fredag 10 februari 2012

Hemmagjorda budget krukor.

 Så var det dags att doppa fingrarna i myllan. I dag har jag försått lite grönsaker som ska ut i landet i vår... som jag längtar, till våren.
 Stora flak av äggkartonger får duga som småkrukor till mina frön. Tänkte köpa såna där torvmullskrukor men kom på denna ide i stället. Jag klippte i sär dem lite så att det ska bli lättare att dela på dem när plantorna ska planteras om. En och en kan man inte klippa de små "krukorna" för då står de inte upp sen. Botten blir för vinglig. När jag klippt isär dem så fyllde jag dem med vatten och lät det dra in i pappen ordentligt innan jag planterade i dem. Tror annars att pappret drar ur mycket fukt ur jorden.
 Om plantorna behöver planteras om innan de blivit tillräckligt varmt ute så får de sätta rötterna i dessa papperskrukor. Tänkte plantera ner hela äggkartongskrukan med planta. i dessa plus mer jord.. Vissa frön har jag satt direkt i papperskrukor.
 Att rulla sig en papperskruka är plättlätt. Alla får väl hem mer reklam än man har nytta av i brevlådan ; ) Jag valde att använda de reklamblad som inte är plastiga eller glansiga , utan har tagit dem som är mer åt kvällstidningshållet i kvalitet. De här krukorna planterar man bara ut sen i landet, med planta och allt
Nu hoppas jag på god skörd till sommaren och hösten. Jag har alltid så stoooora planer i början av säsongen. Hoppas att något lyckas i alla fall : ))

Nu ska jag lägga mig på sängen och läsa lite i de böcker jag har lånat på biblioteket. Det blev en brokig samling, allt ifrån Trädgård, odling, ullhantering och svenska lantraser m.m. Det har blivit vår grej det här. Var tredje vecka så gör vi ett besök på biblioteket och lånar hem en ny trave böcker. En sån här kväll då vi ätit hemlagad pizza, druckit ett glas rött så är det super mysigt att dra pläden över benen och sjunka ner i någon bra bok : ))

Önskar er alla en riktigt skön helg!

*****************
2 kommentarer:

  1. Nu längtar jag ännu mer till sommaren ju :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen visst är det härligt. Sitta inne i värmen och plan(t)era. Utanför fönstret är det -10...

      Radera