fredag 22 oktober 2010

Industrilampa nr: 2


I går var det sakletarjakt i containers. På eftermiddagen visade jag vår granne hur fin industrilampan jag fann blev. Hon frågade om jag ville rädda en till undan soporna. Ja sa jag om jag kan. Hon hade en industrilampa på fot som varit med om en brand för 20 år sen när deras garagelänga brann ner. Lampan hade blivit kvar och hamnat längst in i det nya garaget.

Lampan var i ett sorgligt skick och kanske har jag tagit mig vatten över huvudet, kanske hör den bäst hemma på skroten. Jag tog emot den i alla fall för jag tycker själva utförandet av lampan e så fin. Den skulle passa perfekt i vardagsrummet i ena soffhörnet, som läslampa : ) Om den nu går att rädda. Eller vid mitt sybord...


Fräck fotMen helt täckt av rost och ärg. Alla plast och gummidelar har smält ihop. Jag undrade om mannen skulle kunna hjälpa mig fixa denna lampa. Han var i Stockholm en vända igår och jag var nästan säker på att han skulle tycka att lampan var skitful.
Så dum blev den inte efter en rejäl avtvättning. Det gick åt mycket vatten då sot är ett litet helvete att få bort. Jag har klippt av den smälta sladden och nu överlåter jag resten åt mannen.Banne mig! Jag vill ha den kvar. Ju mer jag tittar på den ju mer vill jag ha den : )

När mannen kom hem så var han mycket riktigt inte lika förtjust i lampan,
skräp sa han.
-Men går den att fixa? sa jag
-Visst sa han man byter bara vissa delar.
Kan man få med sån där gammaldags tygsladd, frågade jag.
-Ja, sa mannen det är bara att byta till det.
-Bra sa jag då stannar lampan : ))
Men sa mannen jag har en sån på landet, en mycket finare, med vitlampskärm...


Helt plötsligt så regnar det industrilampor över en.

****

Trevlig fredag!


4 kommentarer:

 1. Det där är ju en klassiker! Man letar och letar efter något och när man äntligen hittar det, då kan man vara bergsäker på att det kommer fler!

  Jag letade efter järnsängar i flera år innan jag fann någon, och efter det hittade jag fem inom loppet av ett år. Skumt hur det funkar!

  SvaraRadera
 2. *asg* Jag har slängt en sån där lampa som satt som belysning på ett industrisymaskinsbord. Säkert tio år sen

  SvaraRadera
 3. Lite finputsning i helgen sen kör vi Måndag 25/10 öppnar ja poolporten väkommen när ni kan...trevlig helg

  SvaraRadera